Op deze pagina kunt u kiezen voor een kijkje in onze voorraadkast, meesmullen van de recepten of lezen hoe wij maaltijden wecken. Een beschrijving en wat foto's van onze combuis staan hieronder.

Combuis De combuis is aan bakboordzijde gelijk naast de trap. Achter het fornuis is bergruimte voor kopjes, borden en bestek en een kastje met broodbeleg en kookspullen. Voor het fornuis is een stevige balk waar je tegen aan kunt leunen. Als we over bakboord liggen kan gebruik gemaakt worden van een slingerband om in te leunen. Als verlichting is er een TL-balkje en bij warm weer kan een ventilator verkoeling brengen.
De gootsteen heeft gescheiden kranen voor zoet- en zoutwater. De kranen worden bediend met voetpompen. Naast de gootsteen kan de bovenste trede van het trapje gebruikt worden als werkblad. Achter de gootsteen is een diepe kast voor voorraad en kookspullen. Onder het RVS bakje is ook nog een bergvak voor flessen of brood. gootsteen
2 pits gascomfort, cardanisch We koken op een 2 pits gascomfort dat cardanisch is opgehangen. Op het fornuis zijn verstelbare beugels om de pannen boven de vlam te houden. De ophanging zelf is beschermd tegen omhoog wippen, zodat ook bij zwaardere zeegang het fornuis gebruikt kan worden.
Een eenvoudige grote 1 pitter die niet cardanisch is maar wel kan worden opgeklapt. We gebruiken hem regelmatig om pannekoeken te bakken, de lange steel van de koekepan past hier beter dan op het fornuis. 1 pits brander
Ovenpan Bij gebrek aan oven hebben we er zelf een gemaakt van een oude snelkook pan. In de bodem zijn een serie gaten geboord (1) die de warmte van de vlam direct de pan in laten komen. Op de bodem van de ovenpan zetten we een ring met gaten (2) aan de zijkant zodat de warmte gemakkelijk in de pan omhoog kan stijgen en zo ook het bakblik (3) van boven verwarmt.
Het idee hebben we van de oude "wonderpan" maar die waren niet meer te koop, en de snelkookpan kan klem worden gezet op het fornuis. We hebben al heerlijk piza, brood en hartige taart gemaakt.
Pan met ring
De oven-pan met de ring op de bodem
Pan met ring en bakblik
De oven-pan met ring en bakblik
Voorraadkast De langszij kastjes openen van boven naar beneden, en hebben een hoge opstaande rand. Hiermee wordt voorkomen dat als je vanuit de hoge kant iets wil pakken dat alles er gelijk uitvalt.
De aangebroken verpakkingen worden altijd gelijk overgedaan in waterdicht afsluitbare plastic potten. Dit voorkomt last van vocht en ongedierte.