Zonnepaneel horizontaal uitgeklapt Het zonnepaneel is gemonteerd op de zeerailing nabij de kuip. Zodat ze eenvoudig uit te zetten en terug te klappen zijn. Het paneel kan vertikaal hangen als een spatlap, horizontaal om in de tropen maximaal zon te krijgen en zelfs nog vertikaal met de cellen richting kuip om van de laatste zonnestralen bij zonsondergang (of eerste bij zondopkomst) te genieten.

Het ALU frame van het zonnepaneel is doorboord zodat de railing er doorheen kan (24mm). Borgschroefjes voorkomen dat het paneel kan schuiven. Zeerailing 24 mm past precies door gat in frame van zonnepaneel

Een RVS buis van uitwendig 24mm en een dunnere met uitwendig 19mm maken een telescopische uithouder Een telescopische uithouder maakt iedere gewenste hoek mogelijk. Een RVS buis van 19 mm uitwendig pas precies in een buis van 24 uitwindig. Een opgelaste moer maakt het mogelijk om de telescopische contrustie met een vleugelmoer in iedere gewenst lengte (= hoek van paneel) te fixeren.

Aan de dekzijde pas een kleine versie van spiboombeslag in de 24mm buis, zodat het paneel eenvoudig vertikaal gehangen kan worden en toch stevig geborgd is bij flinke zeegang. Een kleine maat spiboombeslag aan de potdeksel

BBuiskapbeslag aan het zonnepaneel zodat het draaibaar is in alle richtingen Aan de paneel zijde is gebruik gemaakt van buiskap beslag als scharnier.